אוהב אותך
אוהב אותך
אוהב אותך
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
אוהב אותך


 
الرئيسيةالرئيسية  magharstarmagharstar  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخول  

 

 شوربة فواكة البحر

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
ღsweet dreamsღ
اداره الموقع
اداره الموقع



المشاركات : 439
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

شوربة فواكة البحر Empty
مُساهمةموضوع: شوربة فواكة البحر   شوربة فواكة البحر Emptyالأحد نوفمبر 01, 2009 12:44 am

1/4 كيلو سبيط(كاليماري)
(تقولي للسماك يتنظفه و يقطعه للشربه)
(او تقطعيه انت بس مكعبات كبيرة علشان ماتعمليش عملتي و بعدين تدوري عليه بمكرسكوب في الشربة بعد كده)



1/4 كيلو سمك فيليه
(لازم يكون سمك جامد علشان مايتهيريش في الشربة)
(انا جبت قشربياض)
(و قطعته مكعبات كبيرة)



(السبيط و الجمبري لان دول اكثر حاجة زفرة انا حطيتهم في ماية فيها شوية دقيق و ملح و ليمونتين كبار لمدة عشر دقائق مش اكتر)





1/4 كيلو كابوريا
(عملو 2 كبار و واحدة صغيرة)
(حطيتها في شوية ماية علشان لو في حاجة متعلقة بيها او فيها رمل و انا مش واخدة بالي)
(كان ريحتها بحر .. جمييلة فكرتني بالمصيف)



1/4 جمبري وسط مقشر
(انا كنت ناوية اجيب الصغير بس مالقيتش غير ده)
(بس حمدت ربنااني جبت ده لان الجمبري المقشر بيصغر خالص)

(ده برضه حطيته في طبق في ماية بس و سيبته شوي علشان لو في قشر من بواقي التنظيف او أي شوائب اخري تطفوا علي وش الماية و كده نقدر نشيلها بسهولة)



1/4 كيلو جندوفلي
(بلح البحر)

هو بيتباع بالشبكة هنا و الشبكة تقريبا كيلو فأنا عملت ربعها و الباقي تبلته كطبق جانبي
(مقبلات)

(الجزء اللي هنعمل بيه الشربة بس نحطه في طبق فيه ماية من الحنفية و نسيبه ساعتين علشان يفتح لوحده)







و نعمل الخلطة ديه و نركنها علي جنب

نصف حزمة كرفس+2جزر وسط مبشور+3 او 5 فصوص ثوم(اصل انا بحب الوتر)+ملح+فلفل+كمون+2 طماطم كبير+2 قرن فلفل اخضر(رومي)لو عايزه حامي انت حرة



الخلطة ديه نحطها في الكبة كله يتفرم مع بعضه
بس مش يبقي عصير لا هيكون مقطع ناعم و متجانس مع بعضه



نركن الخطة ديه بأه لحد ما اقولكم عليها

اتفقنا





نبدأ بأه في الطريقة

نجيب بصلة وسط و نبشرها و نحطها في حلة علي النار مع شوية زيت و عليها شوية ملح و فلفل و كمون

يادوب البصلة تبدأ تذبل نحط فواكه البحر الاجمد فالاقل و هكذا



يعني نحط السبيط المقطع و تقلب 3 دقائق

و نحط الكابوريا و الارجل بتاعتها و نقلب برضه 3 دقائق
(الكابوريا تكون مقسومة بالسكين نصفين بالطول و مقطعة الارجل)

و بعدين الأقل تسوية اللي هو الجندوفلي و برضه 3 دقائق و نقلب

و الجمبري المقشر برررضه 3 دقائق

و اخيراً السمك

و نقلب كويس في الاخر



و نسيبها 3 دقائق كده و نحط الخلطة بتاعتنا اللي عملناها في الاول و نشيل منها ملعقتين كبار علي جنب

و نقلب الخلطة كويس مع فواكة البحر علشان تتجانس و تتغلغل كويس

و بعدين نزود الماية و نسيبها تغلي دقيقتين علشان نتاكد من تجانس الحاجة مع بعض



(كل ده علي نار عالية عااادي جدا)



و نحط ملعقتين الخلطة اللي كنا شايلينهم علي جنب و نقلب كويس و ندوق علشان نشوف لو محتاجة ملح تاني ولا حاجة

و بمجرد ما تغلي تاني نطفي عليها و بالهنا و الشفا



انا محطيتش دقيق لان الدنيا حر و الدقيق كان هيمسكها شوي و تفضل سخنة فترة طويلة

فطنشت موضوع الدقيق ده تماما و مافرقش في الطعم خالص



و مارضيتش اعملها بالكريمة لاني كنت عايزة ادوقه كده في الاول



فاللي عايز يحط دقيق اهلا وسهلا مافيش مشكلة





.....
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
شوربة فواكة البحر
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
אוהב אותך :: عالم الاسره :: مطبخ المغار-
انتقل الى: